Oblíbené příspěvky

pátek 26. září 2014

BOUND FOR GLORY - CZ

! ! ! B.F.G. ! ! !

   „…při poslechu našich posledních dvou CD ucítíš tu sílu a energii, kterou jsme do toho dali. Tentokrát s novým postojem a hlavně s inteligencí!!“

 

Toto září jste hráli na Slovensku. Bylo tomu tak prvně? Pozval vás již v minulosti někdo ze Slovenska nebo ČR (pokud ano, tak kdo to byl a v jakém to bylo asi roce)? Nebo se vám sem moc nechtělo kvůli různým restrikcím a persekučním zákonům?

Ano, nyní to pro nás byla premiéra, kdy jsme hráli v báječné zemi plné skvělého piva a krásných krajinek!! Jsem si jistý, že jsme před mnoha lety dostali nabídku si zde zahrát, ale nevzpomínám si na detaily. Vaše země jsou opravdu překrásné a vy, hoši, máte být právem na co hrdí!!!

Jak často zkoušíte? Máte dobrou a dostatečně vybavenou zkušebnu? Sdílíte ji s nějakou jinou kapelou? A žijete všichni aspoň v jednom městě?

Žijeme všichni zhruba 15 minut jeden od druhého. Teď, když jsme přijali nového bubeníka, dokážeme zkoušet daleko častěji než před tím. Jediným problémem může být pracovní vytíženost členů kapely a to, že se to dá těžko skloubit se zkouškama. Takže po většinu času neuzkoušíme jako plnohodnotná kapela, protože 1 nebo 2 členové vždy chybí kvůli pracovním povinnostem. Máme malou a vlastní zkušebnu, která je jenom naše. A máme skvělé vybavení, které nám umožňuje dělat to nejlepší, co dokážeme.

Navštěvujete Evropu často? Má někdo ze členů BFG kořeny starého kontinentu? Ve které evropské zemi bys chtěl žít a proč? Chtěl bys na důchod odjet sem k nám? ;)


My všichni máme Evropské předky. Krev členů naší kapely obsahuje geny různých Evropských národů. Od Švédů po Nory, od Angličanů po Francouze a Němce, od Rakušanů po Chorvaty a Italy. Pokrýváme docela velký kus :) Bylo by skvělé užívat si důchodu v Evropě!!

Pokud by tomu tak bylo, určitě bych si zvolil Východ. Dovedl bych si sám sebe představit na Slovensku. Cítím tam takový klid v duši. Pak také v Maďarsku nebo Chorvatsku. Na Východě je prostě plno nádherných míst. Na Západě samozřejmě taky, ale Východ se mi osobně zdá jako kus starého světa. A já jsem konzervativní typ, který se v moderní době necítí vůbec dobře. Opravdu nemám rád globální korporátní firmy typu McDonald, které požírají svět. A tenhle typ světa je více citelný na Západě než ve východní části. Jsem stará duše polapená v moderním světě!!  
 

Nikdy jsem neslyšel žádnou píseň, kde byste opěvovali Iana Stuarta. Nebo snad byl song Black September věnovaný právě jemu? Myslím, že právě v USA není ISD moc oslavovaná osobnost, nebo se mýlím? Je to tím, že hnutí začalo ve Státech již daleko dříve? Znamená pro vás osobně víc třeba Bob Mathews, Joe Rowan či Erik Banks? A Tvůj přímý názor na ISD?


Ve skutečnosti máme song nazvaný Farewell a ten je přímo věnovaný Ianovi a Eriku Banksovi. Píseň Black September je odkazem pro mého velice blízkého přítele, který odešel. Zemřel v září a proto jsme i celý song zkomponovali tak, aby mohl být věnován i ostatním skvělým lidem, kteří v tento měsíc odešli. Vždycky se mi zdálo, že spousta vynikajících lidí a našich přátel vždy umírá v září, je to zvláštní. Ian byl vynikající textař. Jeho písně vycházely z jeho srdce a duše a nehledě na to, čemu musel čelit, si vždycky stál za tím svým.

Ede, skutečně není v Tvých silách spočítat všechny písně a projekty, na kterých jsi participoval? Můžeš mi aspoň říci, na který hudební projekt z těch všech jsi nejvíce hrdý?

Asi opravdu nejsem schopen spočítat všechny písně, které jsem napsal, protože bych si musel sednout a soustředit se a tolik volného času nemám. Jsem rád za každou kapelu nebo projekt, na které jsem se mohl podílet. Za mě osobně vítězí v žebříčku hodnot určitě Westwall. Jsem hodně, hodně, hodně moc hrdej na tuhle kapelu. Bohužel jsme přišli o našeho zpěváka/basáka Billa před zhruba rokem. Ale splnili jsme, co jsme měli a hudba, kterou jsme udělali, mě činí neuvěřitelně a extrémně hrdým. Byla to skvělá věc!! Taky miluju materiály Before God. Ale i tak musím konstatovat, že každá ta kapela byla něčím přínosná, takže jem moc hrdý za ně všechny.

Jeden chlápek mi povídal o pivním Oktober festu pořádaném u vás. Navštěvuješ i Ty podobné evropské „akce“ ve Státech? A používáš němčinu zřídka nebo celkem často? 

Oktoberfesty v naší části US opravdu máme. Ale běžně se jich neúčastním, protože mi velké akce nedělají dobře. Upřednostňuju vlastní Oktoberfest s blízkýma místníma kámošema. Mám dobré přátele, se kterými se můžu bavit německy a řeknu Ti, že je to vždycky příjemné.

Kdybyste měli politicky korektní texty, tak byste byli slavnou kapelou! Chtěl jsi prolomit ledy undergroundu například s Westwall? Taky se zeptám, proč jste na obal Feed the machine použili pouze zkratku BFG. Bylo to kvůli cenzuře a prodejnosti pod PC records?

Nikdy jsem neplánoval dělat hudbu pro slávu. Navíc jsem znechucen celým tím "mainstreamem", pro jeho rozšiřování a prosazování degenrace. Stal jsem se takovým Strojem proti Hněvu. Všechno, na čem mi záleží, je psát tak, jak to cítím. Neuznávám žádné bariéry, které by se v hudbě mohly vyskytovat. A jak říká jeden song: "My jsme takoví, jací jsme". Já budu pokračovat se svojí inteligencí v boji s degenrací až do soudného dne!!   

Mysleli jsme, že nápis BFG bude na předku lokomotivy vypadat skvěle. Nemělo to nic společného s cenzorstvím.

Mají lidi zájem o váš Powerhäus a Bouncin Betty? Já mám tyhle 2 punkové projekty fakt rád, ale něco mi říká, že prodej není takový, jaký by být měl, že? Vrátíte se k nim a nebo jsou už definitivně passé?

Jo, obě kapely mají své fanoušky. Powerhaus byl příjemný a srandovní projekt, který jsme spáchali s Royem, když tu pobýval. Odehráli jsme 1 koncert. Byla to sranda rozjet něco úplně nového. Reakce na CD byla úžasná!! Bohužel jsme pak už nemohli pokračovat, neboť se Roy přestěhoval zpět do Kalifornie. Ale kdo ví, jednoho dne uděláme třeba pokračování.
A ohledně Bouncin Betty mám skvělou novinku. Během několika málo týdnů bude nové CD vydáno u PC Records. První CD bylo zrealizováno pod malým vydavatelstvím a je obtížné se k němu dostat. Nové CD je extrémně urážlivé, šokující a plné sarkasmu. Bouncin Betty jsou tady dost známí kvůli energickým vystoupením. Takže žádnej strach, Bouncin Betty stále šlapou!!!

Jako BFG jste minulý rok podstoupili COMEBACK. Proč jste se na tak dlouhou dobu odmlčeli? Bylo to kvůli dětem, ztrátě ideálů a nebo nezájmu ze strany fans? Co bylo hlavním důvodem vrátit se na pódia?

Pro upřesnění, "Feed the Machine" bylo vydáno v létě roku 2011. Byli jsme neaktivní po velice dlouhou dobu pro mnoho různých důvodů. Za prvé v tom skutečně figurovaly priority jako naše rodiny a práce, takže jsme skutečně nemohli s kapelou pokračovat. Za druhé jsme v minulosti viděli tolik zákulisních svinstev, že se nám z toho obracel žaludek. My jsme banda dříčů a opravdu nás nezajímají politické čachry uvnitř „scény“. Naše zaměření je pozitivní, nikoliv negativní. A tou nejdůležitější věcí bylo, že jsme nechtěli psát album proto, že musíme nějaké napsat, ale proto, že ho chceme udělat. Musíme to cítit a musí to vzejít od nás samotných!! A jednou, když toto vše bylo naplněné, tak se zrodilo CD "Feed the Machine". Všechno začalo, když nás jeden velmi blízký přítel poprosil, aby mu "BFG" zahráli na soukromé narozeninové párty. Kývli jsme a našli jsme bubeníka. Odehráli jsme na té párty a rozhodli se, že je čas znova nastartovat starou lokomotivu!! Pokud bysme tenkrát necítili ten oheň v našich srdcích, pravděpodobně bychom už spolu nikdy nehráli a nic nevydali. Myslím, že při poslechu našich posledních dvou CD ucítíš tu sílu a energii, kterou jsme do toho dali. Tentokrát s novým postojem a hlavně inteligencí!!

 Vašeho vystoupení se účastnilo kolem 1.000 lidí. Kam až to chcete dotáhnout? Například s počtem prodaných CD nebo počtem lidí v audienci? S jakou kapelou byste si tak zahráli nejraději (a nejmenuj mi tu Skrewdriver, Iron Maiden nebo Accept haha)?

Proč ne Iron Maiden :) Popravdě řečeno si rád zahraji s jakoukoliv kapelou, která s námi chce hrát. Strašně rád hraju s novýma kapelama, které začínají. Přeju jim, aby rozšířily své poselství!! Vždy je to pro nás projev cti.

Netuším, kolik našich CD se prodává nebo bylo prodáno. Jediné co vím je, že limitovaná edice našeho CD byla vyprodaná téměř záhy. Na naší šou bylo něco mezi 1,100 a 1,200 návštěvníky.
Náš cíl v rámci BFG je dělat tu nejlepší muziku jak je jenom možné. Přejeme si, abychom nesli poselství sjednocení, inteligence a skvělých zážitků pro naše bratry a sestry :). Nejsme posly nenávisti, ale lásky!!

„…my jsme banda dříčů a opravdu nás nezajímají politické čachry uvnitř „scény“. Naše zaměření je pozitivní, nikoliv negativní…“

Některé písně jsem ve vašem repertoáru na Slovensku nezaslechl ;-). Hrajete ještě někdy songy jako Iron Eagle nebo Over the top? Napíšete ještě někdy podobný song nebo všechno už bylo řečeno kdysi?

Máme vždy na výběr mezi 200 songy. Někdy není v našich silách uspokojit přání všech. Když dáváme dokupy play-list, tak se snažíme postavit ho na míru tomu danému regionu a to tak, aby byl co nejvíc působivý. Plus se snažíme hrát písně, které se zdají být nejvíce oblíbené. Náš set-list se mění zem od země.

Všude kolem jsou tuny kapel s texty o ničem. Osobně upřednostňuji inteligentní texty se skutečným smyslem. Nebudu teď přímo jmenovat, ačkoliv jsem leccos sarkasticky již zmínil. To je můj osobní názor, se kterým někteří mohou nesouhlasit, ale já preferuju nepsat o „hnusných“ věcech. Raději píšu o historii, o krásách, o bitvách. A nebo takhle, nikdo nemá rád průjem, tak proč bych o tom měl psát písničku? Proč bych měl ztrácet sílu popisováním negativních věcí? Naše kultura skýtá tolik krásy a historie, že je škoda s ní lidi neseznámit. Média milují, když nás mohou vykreslit jako špatné hochy, ale ve skutečnosti jsme lidi, kteří dýchají a bojují za naši existenci a identitu. Za identitu, která je tisíce let stará.
 
„…přejeme si, abychom nesli poselství sjednocení, inteligence a skvělých zážitků pro naše bratry a sestry :). Nejsme posly nenávisti, ale lásky!!“

A teď na hřebíček – má dle Tvého hnutí v budoucnu šanci? Věříš v nějakou celkovou změnu? Nebo hrajete jen pro lidi, aby se zabavili a cítili sílu, když ji v reálném světě cítit nemohou?

Každý člověk si tohle vykládá jinak. Já, sám za sebe, věřím ve staré uspořádání kultury a tradice. Má to co dělat s přežitím původní tradice a kultury, ale nemá to co dělat s pojetím wp. Nezajímá mě slepá nenávist. Jsem obráncem čestnosti, spolupráce a Evropské kultury. To, co se nyní ve světě děje, jde proti veškeré přirozenosti. Podívejme se třeba na Skandinávské země. Nedávno jsem na youtube viděl zprávy z norského Oslo. Bylo tam celkem 47 znásilnění, a všechny do jednoho případu byly spáchány ne-norskými obyvateli. To je 100% - 47 ze 47! To byla jeddna z jejich hlavních zpráv. Jak tohle může někoho nechat chladným?? Je to normální, aby si ženy musely barvit jejich vlasy načerno, aby se tak lépe vyhnuly znásilnění? Tyhle věci a jim podobné mě dokáží brutálně rozčílit!! Jak můžou tamější politici tohle připustit a ruinovat svou zemi?? Jak mohou nechat svoji kulturu a obyvatele žít v teroru? Žádný argument na světě nemůže tohle svinstvo ospravedlnit!!  

A když do tohoto tématu vneseš otázku "bílého" ekvivalentu, tak je třeba si uvědomit, že jsou to právě bílí, kteří mají tohle na svědomí a kteří si vzájemně škodí. Ať už jsou to Francouzi, Němci, Norové, Švédi nebo jiní.

 Jste fakt dříči, co milujou muziku. Pokládáte BFG za nejlepší „undergroundovou“ bandu? Osobně neznám žádnou jinou kapelu opředenou takovými kvalitami!! Jakou kapelu byste nám mohli doporučit a navrhnout k poslechu?

Nikdy jsem nehodnotil BFG jako nejhorší ani jako nejlepší "underground" kapelu. To mi nepřísluší. Prostě jen rád dělám to, co dělám a poslouchám při tom hlas svého srdce. Jak jsi už zmínil, tak můj hudební rozptyl je dost různorodý. Miluju klasiku, metal, starý punk/hardcore, RAC, 50/60's léta atd. Mám také rád hodně metalových kapel z Finska, přičemž jednou z nejlepších jsou pro mě určitě "Wintersun". Jsou opravdu neuvěřitelní. Všechna ta kompozice, orchestry, to je prostě dokonalý.

V poslední době jsem také dost ujížděl na kapele Volbeat. Jejich zpěvák je jedním z nejlepších vokalistů, jaké jsem měl šanci slyšet. Na scéně je také dobrá německá kapela "Phoenix". Jsou fakt moc dobří!! Velmi talentovaní!! Nedávno jsem slyšel i "Brainwash" a byl jsem taktéž mile překvapen.

Napsali jste mnoho písní koncipovaných proti tyranii, o moci samotného lidu, o nenávisti ke státu atd. Hodnotíte sami sebe spíše jako socialisty nebo nacionalisty? 

Pokud bych si měl vybrat nějaký termín, který by nás charakterizoval, pak bych řekl, že jsme "realisti".
Nemám rád, když se musím někam zařazovat. Ale když to musí být, tak jsme realisti, přičemž si umíme dát dokupy, že 2 a 2 jsou prostě 4. Psi nemňoukají, kočky neštěkají. A kriminálníci a fanatici ze 3. světa nepatří do Matky Evropy. Jasné jako facka.

Věřím v opravdovou Evropskou kulturu a tradici. Věřím v úsilí všech lidí na zemi – ve farmáře, dělníky, v ty, kteří neváhají nastoupit, když je jejich národy zavolají na pomoc. Nevěřím ve zlodějské politiky, kteří prodávají své vlastní lidi za prachy a mamon.

Když jsme u té Evropy, tak ta ví, co způsobila 1. i 2. světová válka. Mnoho evropských vlastenců bojovalo proti Říši a mnoho jich zahynulo. Vesnice byly spáleny, ženy a děti mnohdy zavražděny…Vy máte několik písní o německých vojácích. Jaký je hlavní důvod pro celebraci? Je to kvůli odhodlání samotných vojínů nebo kvůli politice jednotlivců?

První světová, stejně jako 2. světová válka byly nejtemnější periodou lidské historie. Abychom dostatečně pochopili 2. světovou, tak musíme nejprve pochopit vazby 1. světové a hlavně její vyústění. Nevzdělanci, kteří jsou informováni jen tácky z McDonalds nebo hollywoodských braků, si vysvětlují Němce jako monstra. Občas se nestačím divit, jaké lži jsou vydávány za pravdu. Na amerických školách jsou děti učeny, že pokud by neměly blonďaté vlásky a modré oči, tak by během 3. Říše byly zavražděné!! Když se mi lidi snaží tohle vnutit, tak se jich zeptám, proč bylo teda tolik "ne-Arijských" vojáků bojujících v německých armádních složkách? Když jim vysvětlím, že tam bojovali Hinduisté, Muslimové a lidi všech dalších kořenů, tak jim dojdou slova. Potom se jich zeptám, jestli vědí něco o Bolševické Revoluci a o zabrání Baltských států, nebo Ukrajiny a nebo států sousedících na Jih od Ruska. Taktéž se jich zeptám na největší utrpení – hladomor na Ukrajině. Nemají o ničem podobném ani ponětí. Ale vědí, jakou značku hadrů nosí jejich oblíbený rapper z MTV. To jen ukazuje, jak prohnilý náš vzdělávací systém je. Omlouvám se za své rozčílení. Vrátím se zpátky k tématu.
S koncem 1. světové války a resultátem z Versailles bylo německo porobenou, zdecimovanou zemí. Byli prodáni zkorumpovanými politiky a bolševici se chtěli zmocnit žezla. Veteráni 1. světové se proti tomu postavili jako první. Celá zem byla v hluboké depresi. Nebylo jídlo, marka neměla žádnou cenu, lidi hladovali po ulicích. A tyhle podmínky stvořili Adolfa Hitlera.

Pro mě osobně je přestavba zlomeného a umírajícího národa na impérium říše naprosto dechberoucí. Dokázali v krátkém čase vybudovat dálniční síť, výzkumné ústavy a pracovní programy. A také jako jeden z nikoliv posledních bodů vybudování té největší armády, jakou mohl svět do té doby spatřit. A jsou tam i další věci, které pokládám za skoro neuvěřitelné. A nemá to co dělat s tím kdo jsi nebo v co věříš. Nemůžeš popřít to, co dokázali. Na rozdíl od dnešní populace čtu hodně knihy, hlavně paměti lidí, kteří tehdy žili. Hlavně paměti samotných vojáků. Existuje několik knížek, které definitivně změnily mé vnímání a které byly inspirací pro mnoho songů. Dneska se radši lidi dívají na Hollywoodské filmy, kde Brad Pitt holýma rukama zabíjí 500 německých vojáků, ačkoliv byl poměr 500 na jednoho. Tohle je totální kravina. Píšu písničky o vojácích té doby, protože cítím, že plnili svoji povinnost, ačkoliv historii píší vítězové dle svého obrazu. Někteří z těch mužů byli rytíři s nejcnostnějšími ideály, nikoliv vrazi. Prostě vojáci, kteří vyslyšeli hlas jejich země(í). Někteří s tím samozřejmě souhlasit můžou a jiní nikoliv. Jsem prostě realista. A snažím se Ti to přiblížit v co nejreálnějších barvách. Své závěry zakládám na mých studiích a na rozhovorech s těmi, kteří tehdy žili. Vím, že se stalo i spousta zlých věcí – spálené vesnice, popravy atd. Hlavně ve finální fázi byli okupanti těžce brutální, protože se hledal skrytý nepřítel. Agresivita stoupala úměrně s útoky partyzánů a odbojářů. A to mě navádí k myšlence, že Němci měli být daleko více přátelští a otevřenější lidem na Východ od německých hranic. V mnoha případech byli, v mnoha ohledech však nikoliv. Vím, že v každé zemi měli mnoho sympatizantů. A také mnoho dobrovolníků bojovalo pod německou zástavou. Každopádně jak se měli zachovat ti stojící uprostřed? Jak se chovat k cizím, kteří napochodují do Tvé země? Bojovat nebo emigrovat? Myslím, že v tomhle je taky každá zem individuální. Řekněme, že jsi český farmář, který obdělává svoji půdu už stovky let po mnoho generací. Teď na Tvou zem vtrhne cizí armáda, žačne ji plenit a tak dále. Jak budeš reagovat? Na druhé straně si představ, že jsi ukrajinský farmář, kterému celou jeho farmu, jeho vlastnictví, zabavili komunisté. Právě tito lidé pak vítali Němce jako hrdiny a osvoboditele. Veškeré jednání je ovlivněno všemi dalšími možnými scénáři.

A teď, když už jsme si všechno řekli a vše proběhlo tak, jak víme, tak mé srdce neustále krvácí při pomyšlení na všechny ty nevinné oběti. Pro ty, kteří si nepřáli, aby jim život všechno vzal. Pro mě osobně byla 1. i 2. světová válka obrovskou tragédií. Evropané byli tak blízko svého konce.
 
„Ten člověk za hranicemi má přece stejné cíle, sny a touhy jako ty. Mluví třeba jiným jazykem než ty, ale to co on nebo ona chce, je žít v míru a šťastně.“

 Jaké CD nebo LP je v Tvé sbírce tím největším klenotem? A které CD BFG se Ti nejvíce líbí? Pro mě je pořadí jasné: The fight goes on, pak Last act of Defiance, Hate train rolling a určitě poslední 2 CD).

Každé z našich alb má místo v mém srdci. Všechny jsou totálně odlišné, ale každé má své vlastní zákulisí a svůj jasný účel. Pokud je musím srovnat dle oblíbenosti, tak vítězí "Last Act of Defiance". Texty na něm jsou mojí osobní zpovědí a na celém tom albu je to znát. To samé můžu říct o "Feed the Machine", což je taky velice osobní album a zároveň je to typ CD "přímo do jejich ksichtu" a nikoho nenechává na pochybách "KDO MY JSME" :)
Na našem posledním albu můžeš cítit melancholii, hlas srdce, ale i několik naštvaných pasáží. Celé je to však velice poetické (což je nejvíce cítit v songu "The Darkening"). Tohle album je taky nejvíc inspirováno vámi – posluchači, které jsme potkali a kterým jsme naslouchali. Chtěl bych podotknout, že právě VY, posluchači, jste extra členy naší kapely. VY jste naše inspirace. A my na to nikdy nezapomeneme!!!

A co vaše koncerty v Japonsku? Vrátili byste se tam? Jaký je hlavní rozdíl mezi fanoušky v Evropě, ve Státech a tam? Kolik tam bylo lidí a kontaktovali nejprve oni vás a nebo vy Yellow Side crew?

Zkontaktoval nás jeden japonský chlapík, jestli bychom si nechtěli odehrát pár živáků. Hned poté jsem to probral se zbytkem kapely a taky jsem mluvil s dalšími velmi dobrými kámoši ze zbytku světa, aby mi řekli, co si o tom myslí. Každá reakce, kterou jsem dostal zpět, byla pozitivní. Vždycky jsem věděl, že v Japonsku je mnoho fandů kapel jako BFG/Skrewdriver/Brutal Attack a já osobně jsem k Japonsku vždy choval obrovský respekt. Vnímám je jako lidi, kteří milují svoji kulturu a jsou velmi ctnostní. Četl jsem i články o tom, jak po neštěstí Fukujima lidé stále vracejí věci svým právoplatným držitelům. Peněženky a další cennosti nebyly ukradeny a zcizeny, ale vráceny majitelům. A taky jsem nezaznamenal, že by po tom neštěstí žadonili o pomoc. Tady ve Státech jsme pro porovnání měli hurikán Katrina. Pro ty, kteří něvědí co následovalo, je tady krátké shrnutí: přišly na řadu vraždy, znásilnění, krádeže, ubližování a drancování a další hnusy.

Japonsko 1 Amerika 0
Naše motto zní "To Untamed Lands We Sail", takže jsme jednoznačně souhlasili s tím, že se do Japonska za dobrodružstvím vydáme. Věřili jsme, že to bude skvělá zkušenost a možnost vidět něco, o čem jsme nikdy ani nesnili.  
Jakmile jsme přijeli, byli jsme srdečně uvítáni 10i smějícími se obličeji nesoucími velký uvítací banner BFG. Vzali nás na jídlo a odvezli do hotelu. Byli naprosto v pohodě a jejich pohostinnost byla neuvěřitelná. Následující den jsme byli uvítáni postarším gentlemanem, který byl kamarádem a blízkým přítelem Iana Stuarta. Obdařil nás obrovskoou taškou plnou piva (asi máme už takovou pověst :). Vydali jsme se na procházku městem, skočili na něco k jídlu a bylo s námi zacházeno v rukavičkách.
Několika věcí jsme si všimli i ve městě. Nikde nebyly žádné odpadky, během hlavní špičky byl úplný klid a lidé se k sobě chovali více než mile. Nikdo se na nás nedíval podezřívavě. Všude byli jen zdvořilí lidé. Odehráli jsme 2 vystoupení.
Na koncertech vše běželo na čas. Odehrálo mraky kapel a musím říct, že všechny do jedné byly skvělé, plné talentovaných muzikantů a opravdu profesionální. Ozvučení bylo naprosto brilantní!! Jsou opravdu disciplinovaní. Pokud je čas pro kapelu předepsaný od 4 do 4:25, tak v tento čas skutečně hraje a nepřetáhne ani minutku. Perfektní!! V přestávkách promítali na závěs podobizny a portrét Iana Stuarta. A hráli mezi sety opravdu velice dobrou muziku. A všichni se náramně dobře bavili a užívali si to!! Tančili a dováděli jako šílenci!!! 
Běhali okolo nás, aby se vzápětí ponořili do svého davu. Návštěvnost byla vynikající a skutečně vědí, jak vzdát kapele hold. A další zajímavá věc, kterou jsem zaznamenal je, že jsem po celou dobu neviděl nikoho opilého. Všichni se chovali velmi slušně. To se jen tak nevidí!!!
Po té naší mini-šňůře nám ukázali spoustu zajímavých míst. I včetně válečného muzea. ÚŽASNÝ!!! A všichni členové kapel vyrazili s námi. Měli na nás obrovské množství otázek a my jsme jim vycházeli vstříc. Tak moc jsem se naučil o jejich tradicích a kultuře samotné. Oni jsou, stejně jako my, proti kulturnímu marxismu a NWO (Nový Světový Řád). Zaznamenali jsme moho poznatků a jen s obtížemi jsme se jim snažili popsat styl životů, jaké žijeme my. Respektujeme je v celé míře.

A nejlepší věc pro nás připravili po dokončení našeho druhého koncertu. Vybrali sbírku na našeho milovaného bratra Billa. Sbírka byla určena jeho rodině, která ho ztratila před několika týdny, než jsme tam hráli. Peníze jsme předali jeho mamce, která je využila k přemístění jeho ostatků do hrobu jeho oblíbeného dědečka a nechala upravit náhrobní kámen. Pro mě osobně to byl výraz srdceryvného respektu na plné úrovni. Největší pocta, jakou vůbec mohli dát! Jsou to neskutečně báječní lidé!! 
Tolik asi k rozdílům mezi koncerty v Japonsku, Evropě a Státech. Žádní opilci na koncertech. Vše přesně dle rozpisu. Žádné násilí :).

Japonsko 2 USA 0
Promiň, ale musel jsem to pojmout trošku humorně.

 Ale někteří vás díky vašemu turné v Japonsku začali nenávidět. Hlavně takoví ti „ortodoxní“, kteří si přes netoleranci a zaslepenost nevidí ani na špicu nosa.

Tak nejprve bych odvětil, že pokud je někdo "orthodoxní NS", tak nemůže nenávidět Japonce, protože to byli spojenci Němců během 2. světové vojny. Všechno v životě se odvíjí od respektu. Já respektuju lidi, co chovají úctu ke svým tradicím, kultuře a sobě. A když respektuji, tak chci být i respektován. Nemám rád slepou nenávist! Pokud něco fakt nesnáším, tak je to lidská blbost. Jsem poctivej, bezúhonnej chlap. Zatímco jedni nás respektují za to, co dlouhých 25 let děláme, tak druzí jsou jen malé ubrečené čubky schované za monitory a šířící své lži a vlastní stupiditu. 
Kašlu na ně a nechci se tím zaobírat, ale vzkážu jim tohle: nejsou to Japonci, kdo přicházejí do vaší země dealovat drogy, obchodovat s prostitutkama a ničit vám sousedské vztahy. Když japonští turisti navštíví vaši zem, tak si vyfotí pár obrázků, budou respektovat a ctít vaše zákony a utratí peníze na rozproudění vaší ekonomiky a vrátí se zpět k sobě domů.

Co vás napadá, když vidíte, co se kolem děje. Kde se stala chyba? Jsou lidé sami od sebe skutečně tak zlí a nebo je ke zlu nutí systém? Někteří namítnou, že chyba je v multi-kulturalismu. Ale já myslím, že celý tento systém ovládaný různými bohatými šmejdy naší etnicity je příčinou. Takže jsou na vině lidé ze své podstaty zlí a nebo systém jako takový?

Věřím, že všechno pramení z nenasytnosti a z nedostatku svědomí. Jsem přesvědčený, že hodně lidí nedomyslí následky svého jednání, nemají žádné svědomí. A jedna z nejhorších ženoucích podstat je nenažranost, chamtivost. Žijeme v konzumní společnosti, kde každý chce všechno, aniž by pro to něco udělal a kde jeden zaprodá druhého, jen aby se posunul o kousek vpřed. Můžu i potvrdit, že nový věk elektroniky zapříčinil vznik nových druhů lidských krys. Lidi přestávají nést zodpovědnost za to, co řeknou.  
Náš systém je moc demotivující. A pokud podpoříš lenost a lidi nebudou mít ambice, tak další generace budou lenivější o to víc. Za chvíli budeš mít národ s ručičkama dozadu, který bude ale chtít všechno a když to nedostane, začne se bouřit a rabovat, až nakonec získá, co chce, od umučeného zbytku. Celý původní ekosystém ras, kultur a tradic byl vyhozen z okna. A máš pravdu – bohatí, líní a liberální hajzlové zaprodávaj své národy a země. V předešlých otázkách jsme už probírali to, co se děje ve Skandinávii. Jak může někdo v noci klidně spát, když ví, že zaprodal svůj národ a svou zemi za prachy??? A je to speciální sortička lidí, co tahají za nitky a řídí tyhle hajzly. Žádné peníze, sláva ani bohatství nestojí za tu zradu, to je můj názor!!! A máš zase pravdu – většina z těchto zaprodanců jsou právě rodilí Evropané. Levicoví profesoři argumentují tím, že celý svět má být jedna velká rasa. Až dostojí svému cíli, tak co si vymyslí potom? Donutí aligátora spářit se s žirafou, medvěda se lvem atd.? Až bude na světě jen jedno zvíře???

Tak kým je určován běh tohoto světa? Je nějaká šance to zlepšit? Skutečně si myslíte, že politika je anti-etnická?

Svět je ovládán bohatými, bankéři, oligarchy a jejich korporacemi. Nestarají se o své státy ani národy, jediné, co je zajímá, je bohatství a moc. Věřím, že čtenáři by jich hned mohli několik vyjmenovat. Šance k nápravě je ta, že budeme táhnout za jeden provaz, že si budeme stát za svým a že budeme jednat inteligentně. V Nietzscheově terminologii musíme být tím jeho "Supermanem".
Skandinávie je pádným důkazem!! Světoví politici chtějí zničit kultury Evropy, které jsou staré tísíce let (to se teď děje hlavně na Západě).

 Kdy poprvé jsi slyšel o České republice a o naší scéně? Kdo vás poprvé zkontaktoval? A co víte o ČR mimo toho, že tu máme krásné ženy a výborné a levné pivko?

Úplně prvně jsem byl v kontaktu s nějakými kluky z Prahy. To mohlo být koncem 80ých let nebo spíš začátkem let 90ých. První kapelu, kterou jsem slyšel, byla skupina "Buldok". Vzpomínám, jak jsem dostal jejich první CD a musím říct, že to bylo fakt skvělé. Kluky z kapely jsme posléze osobně potkali. Na našich akcích po Evropě vždy potkáváme pár lidí z České republiky. Byl jsem v Praze, když jsem byl malý kluk. Vzpomínám na ni jako na úžasné město. Karlův most a Václavské náměstí jsou skvělá místa. Chtěl bych se tam zase podívat. Samozřejmě, že také znám vaše skvělá piva. Řekl bych, že jsou nejlepší na světě. A vaše jídlo je naprosto senzační!!
A jasně, vaše ženy jsou bezkonkurenční. Já trpím bolestmi krční páteře a je to tím, jak se pořád ohlížím za ženskýma :).
„Pro mě osobně znamenalo být skinhead akt vzdoru. Mít otevřenou mysl, ukázat, že nebudeš nikoho poslouchat, nenásledovat žádný systém…“

Vaše nové CD je neuvěřitelně POSITIVNÍM POČINEM !!! Skvělá věc!!! „We were brothers“ je 100% proti bratrovražedná hymna!!! Mezi řádky jsem tam cítil historické události jako Chorvatsko vs. Srbsko, Polsko vs. Ukrajina, Rusko proti Ukrajině nebo Sudety proti Čechám… Která část minulosti vás inspirovala nejvíce?  

Ano, i pro mě je to jedna z nejvýznamnějších písní od BFG. Hráli jsme v mnoha zemích. A na mnoha místech jsme se setkali s tím, jak lidé říkají "Lidi z tamtoho státu nemám rád, protože…" nebo něco podobného. Je to tím, že Evropané se vzájemně pobíjeli tisíce let. Ale to musí skončit! Musíme se k sobě chovat jako bratři a sestry. Každá zem má svůj vlastní jazyk, své tradice, které by měly být ostatními respektovány. Ten člověk za hranicemi má přece stejné cíle, sny a touhy jako ty. Mluví třeba jiným jazykem než ty, ale to co on nebo ona chce, je žít v míru a šťastně. V minulosti se potvrdilo, že Evropané jsou schopni se spojit. V roce 1683 se Ottomanova Říše roztahovala po Evropě a schylovalo se k finální bitvě u Vídně. Kdyby Vídeň padla, dnešní Evropa by vypadala úplně jinak. U Vídně bojovali Prusové, Bavoři, Italové, polští Husaři pod králem Sobieskim a mnoho dalších Evropanů přijelo chránit Vídeň a západní civilizaci. To je ta pravá síla lidu. Mí předci v této bitvě bojovali, stejně jako ti tvoji. Zachránili Evropu od muslimských hord. 
Naneštěstí ale dnešní politici otevřeli brány a co se nepřátelům nepodařilo před 331 lety silou, tak dnes dokonali oni.
A máš pravdu, válka mezi Srbskem/Chorvatskem byla strašná. Stejný hnus se momentálně děje mezi Rusy a Ukrajinci. Přál bych si, aby to skončilo. Dejte politikům rukavice, ať se v ringu poperou sami!!!
 
 

A jak se zpívá v naší písni: "tak proč bojujeme přes hranice jeden proti druhému, když ani jeden z nás potom není svobodný". Zkuste se nad tím aspoň chvilku zamyslet!!!  

 Stockholm is burning je song plný hněvu a pravdy! Co s těmi, kteří přijdou a plundrují tvoji vlastní zem?

Švédsko je zdárným úkazem toho, jak se experiment minul účinkem. Naše srdce a mysl patří pravým Švédům, kteří chtějí dostat svoji zem ze spárů černoty, která započala.
Podle mého by se měli všichni zaprodaní politici z vůle lidu sebrat a odtáhnout do exilu. A to do těch nejtemnějších koutů Afriky. Ať si zkusí být imigranty oni. A uvidíme, co bude následovat.

Co vám dala cesta životem zvaná „skinhead“? Stále se pokládáte za skinheads? Pokud ne, tak proč? Já začínal jako skinhead, dodnes jsem, i když dnes s punkovým outfitem. Čím jsem starší, tím jsem větší individualista a svobodomyslník :-).

Pro mě osobně znamenalo být skinhead akt vzdoru. Mít otevřenou mysl, ukázat, že nebudeš nikoho poslouchat, nenásledovat žádný systém. Během prvních let jsem myslel, že můžu změnit celý svět a porvat se s čímkoliv. Mí přátelé mě milovali, mí nepřátelé se mě báli.
Dnes už jsme trošku odrostli a nijak se neonálepkováváme. Viděli jsme tolik "překroucených" verzí toho, co skinhead vlastně znamená. Pro pár lidí je to také módní záležitost. Jejich hadry pro ně znamenají víc, než cokoliv jiného. S tím nemůžu souhlasit a tohle jsem nikdy neakceptoval. Ale každému dle jeho libosti. Já jsem obyčejnej chlap a realista. Já vzhlížím k lepším věcem v životě. Nepodporuju nenávist. Raději se věnuji krásným věcem.
A abys tyhle krásné věci na světě zachránil, musíš bojovat. Perem nebo mečem!!! Já jsem takový, jaký jsem!!

Nějaká slova na závěr?

Děkuji Ti za tento báječný rozhovor!! Taky bych chtěl osobně poděkovat všem, kteří navštívili naši šou!! Vy všichni, kluci i holky, jste hnací parou pro BFG. Kdyby nebylo vás, nebylo by ani nás. Milujte své rodiny, své krajiny, milujte svoji kulturu a nenechte nic ani nikoho nutit vám opak.

Jste takoví, jací jste!!!
Mocné pozdravy pro vás!!!

1 komentář:

  1. Tohle byly pořádné akce. Jako ještě před pár lety jsem jezdil a docela to dával. Víkend pěkně popíjet a bavit se. Dneska ale ani ránu. Respektive nemít doplňky stravy proti křečím, tak by člověk nechodil ani do poga. Zkrátka a dobře po třicítce by se měl člověk přesunout pod podiem do těch zadních řad. :)

    OdpovědětVymazat