Oblíbené příspěvky

pátek 21. října 2011

Faustrecht

Oi! Hoši! Prozradíte nám něco o vašich zálibách, věku, zaměstnání a také rodinném stavu (kvůli fanynkám)? Haha.
Původní sestavu z roku 1994 tvořili: Nogge/Zpěv, Pep/Kytara, Andreas/Basa a Dynamo za bicíma. V tomto složení kapela zkoušela jenom dvakrát nebo třikrát. Kluci se potom rozhodli kapelu rozpustit. Znovuobživení kapely se datuje na jaro roku 1995 s následujícím obsazením: Nogge/Zpěv, Pep/Kytara,
Thomi za bicíma a já (Michi) jako basák. Sestava se však během těch let několikrát změnila a aktuální obsazení vypadá následovně: Nogge/Zpěv/38/Technik v železárnách, Rainer/Kytara/35/Malíř, Werner/Bicí/26/Dělník, Markus/Kytara/32/Zedník a já/Basa/38/Krajinný zahradník. Všichni z nás, vyjma Rainera, máme známost.
Mezi naše zájmy patří sledování a hraní fotbalu a samozřejmě naše hudba.

Nehráli jste náhodou před pár lety také v Čechách? Užili jste si ten koncert? V jakých zemích jste si už zahráli a kde jste si nejvíce cenili obecenstva? Zatěžuje nějak váš rozpočet cestování a trávení volna na cestách? 
V České republice jsme ještě nehráli. Minulý rok nám bylo nabídnuto hrát v Plzni, ale před naším nástupem na pódium zaútočili těžce ozbrojení fízlové na místo koncertu a akci ukončili. Bylo nám řečeno, abychom opustili Plzeň. Docela blbý, protože jsme si fakt chtěli zahrát...
Jinak jsme už vystupovali napříč celou Evropou a nejde zde jednotlivě zmínit všechny koncerty. Vždycky moc rádi hrajeme v cizině a každý koncert je pro nás speciální. Cestování není to, čeho bychom se obávali. Vrásky nám dělají spíše ty pondělky po akcích. Protože hrajeme hlavně za pivo, haha. 

No jo, tady je dost drsné opatření ze strany fízlů ohledně organizování nějakého skinhead/RAC koncertu. Je to tady prakticky nemožné. Je to stejné i v Německu? Hrajete více u vás a nebo za hranicema? Máte nějaké problémy s ACAB? 
Dnes hodně kapel přimknulo ke streetpunku. Více než kdy předtím. Také na vašich koncertech potkáváte punkery? Nebo se pod pódiem pohybují striktně jen skinheadi? :-)
Persekuce namířená proti Nacionalistům je v Německu rok od roku nesnesitelnější. Také tady často mění zákony v nás neprospěch, abychom nesměli organizovat demonstrace nebo koncerty. Jsem přesvědčený, že tady v Německu to máme úplně nejtěžší. A kvůli tomu ve své Otčině moc často nehrajeme.
Několik Punks jsme v Německu na akcích v minulosti viděli, ale ne mnoho. Obecenstvo našich koncertů je smíšené od Skinheads přes Hard/Hate core guys až po občasné dlouhovlasé fanoušky...

Jste průbojníky socialistické národní myšlenky a šíříte poselství Socialismus nebo smrt! Myslím, že tohle je jediná a neměnná pravda! V jednom rozhovoru jste zmínili, že nějaké sekci od vás se to nelíbilo a že s tím měl kdosi problémy. Lidi v Německu vám nerozumí? Proč???
Ano, v Německu se skutečně vyskytovalo pár hochů co říkali, že jsme Komunisti a levičácký zrádci. Tito lidé zapomněli, že spojení Národní Socialismus se skládá ze dvou slov. Ta fraška už utichla a myslím, že většina z nich už přišla na to, o co nám doopravdy jde.

Mohli byste popsat vývoj vaší muziky od vašeho prvního CD? Jste stále lepší a lepší? :-) Trénujete nějaké nové písně? Kdy se konečně dočkáme nového CD? 
Podle mého mínění jsme vytvořili vlastní hudební styl, který není ovlivněn jinými styly nebo směry. Jasně že zlepšujeme své hudební schopnosti. Hlavně za poslední tři roky. Podle mě se náš hudební posun dá nejlépe posoudit na našem posledním albu (“Das Recht zu hassen”), protože jde o naše nejrozmanitější album. Minulý víkend jsme ukončili nahrávání našeho nového CD, které vyjde na začátku listopadu pod názvem  “Straßensozialisten” (Pouliční socialisté), takže uvidíme...
Jaké kapely vás přeci jen inspirovaly a jaké třeba obvykle posloucháte? Třeba nějakou českou nebo slovenskou ? Zajímají vás také Black Metalové nebo Hate core kapely ? Nebo to už nemá co dělat se skinheads?
Jak už jsem řekl v předchozí otázce. My nejsme ovlivňování žádnou jinou kapelou nebo jiným stylem. Nejčastěji posloucháme starý Punk a Oi!, také současný i klasický RAC, občas trošku SKA a taky nějaké staré Metalové kapely.
Black Metal a Hate core odmítáme. Asi jsme na to už moc staří. Opravu nevím.

Politická korektnost je nádor, co vy na to? Jde o nejvíce nenáviděnou věc dneška? Nebo co je horšího než tento trend? Co byste změnili právě vy, když byste mohli?
Politická korektnost je rakovinou dneška, protože nemůžeš jednoduše nazývat hajzla hajzlem.
Politická korektnost není ničím jiným než dalším ukrouhnutím ze svobody slova. Je to jedno z největších zel dneška. Kdybych mohl, tak bych to nechal hned vymítit!  

Ani já a ani nikdo jiný si nepamatuje co se stalo v roce 1969. Ale dozajista to byl boom skinheads! Následujete the spirit of 69“ nebo upřednostňujete modernější pojetí punkerů a skinheadů?
My jsme tradicionalisté ve všem co děláme, takže za nás můžu říct, že jsme více “old school” než modernější Skinheads.
Pro nás je Skinheadský kult stále hrozně moc důležitý, ale jde přeci jen o subkulturní záležitost. Je to naše cesta životem a nikoliv cesta, kterou propagujeme naše politické ideály. Je Ti určitě jasné, že i když bychom nebyli Skinheady, tak že naše politická stanoviska by byla pořád totožná.
Pro nás znamená býti Skinheadem být odlišný od tupého stáda lidí. Mít svůj vlastní druh hadrů, hudby a způsobu života. Nezajímá nás co říkají ostatní a máme neměnný a pevný názor. Milujeme naši zem a jsme hrdí, že příslušíme k Dělnické třídě.

Zajímáte se o politiku hodně? Znáte nějakou evropskou stranu, u které by stálo zato přečíst si její program nebo ji následovat? Která strana by mohla být opravdu pro-Working Class a Socialistická, ale zároveň by splňovala vlastenecká kritéria?
Nejsme typičtí ”političtí vojáci”, ale navzdory tomu se pokládáme za politické lidi. O žádnou Evropskou nebo Německou stranu se ale nezajímáme. Věříme, že opravdové změny nemůže být dosáhnuto tzv. demokratickými volbami. 

Mnoho skinheads nechce bojovat jakmile zestárnou nebo žijí se svými rodinami :-) Je to i váš případ? Trénujete nějaké bojové sporty ? Zajímáte se o fotbalovou ligu?
Fajn, už se neúčastníme pouličních bojůvek, protože jsme už starší a co je důležitější, tak i moudřejší. To, že nebojuješ na ulicích každý víkend ještě neznamená, že seš sráč nebo něco obdobného, ok? Naučili jsme se rozpoznávat, jestli je čas k boji nebo nikoliv. A o tom to všechno je...
Takže už ani nepraktikujeme žádné bojové nebo full contactní sporty.
Občas se díváme na fočus v televizi, ale raději si ho sami zahrajeme.

S jakou kapelou byste si přeci jen rádi zahráli?
Je německá scéna silná? A Tvůj názor na “apolitické” kapely nebo Oi! kapely? Vím, že v Německu jich je hafo!!! Akceptujete “nepolitickou” skinheadskou cestu životem?
O žádné vybrané kapele se kterou bychom si chtěli mermomocí zahrát nevím. Musí splňovat požadavek, že jsou to naši soudruzi a pohodoví lidé...
Nemáme rádi “apolitické” Skinheads a neakceptujeme je, protože to nejsou opravdoví Skinheads, ale jenom obyčejní zbabělci. Bohužel v Německu jich je opravdu plno, jak jsi zmínil. Na našem novém albu bude o tomto tématu jedna píseň. Je to vzkaz pro všechny tyhle připosránky.

Striktně jsi mi odpověděl, že apolitical skins jsou zmrdi”. Proč? Protože se svojí apolitičností řadí mezi ostatní šedé ovce? Nebo proto, že žijí částečně v nezájmu a nezajímají se o budoucnost národa? Mohl bys mi to ještě trochu víc přiblížit?
K Tvé otázce. Také jsem odpověděl, že my sebe diagnostikujeme jako politické lidi. Tito takzvaní Skinheads, kteří o sobě tvrdí, že jsou SHARPs nebo Oi!, jsou v našich očích pouze zbabělci, protože nemají dostatek kuráže mít svůj vlastní pohled na věc. Nechtějí se dostávat do diskusí s ostatními lidmi a nechtějí mít potíže. Takže to jednoduše nejsou Skinheads, ale přizdisráči. A samozřejmě, že to má co dělat i s tím co jsi nastínil Ty. Oni se totiž nezajímají o budoucnost tohoto Národa a našich lidí.

A co takhle náboženství? Je lepší orientovat se spíše na pohanskou víru nebo vikingské Ásatrú a nebo je lepší uctívat křesťanského boha jakožto pilíř Evropské tradice? Nebo je nejlepší věřit v sebe sama? :-)
Nejsme nábožensky založení. Nevěříme ani v křesťanského boha a ani v žádné pohanské náboženství. Ale pokud někdo věří, pak je to pro nás úplně v pohodě. My preferujeme víru v nás samotné. Na druhou stranu určitě není nic špatného na víře ve staré německé pohanské náboženství, protože je to součást naší hitorie.

Jsi hrdý na své předky? Myslím teď především na vojáky 2.světové války. Jsou stále nazýváni “vraždícími stroji”...Jak se k tomu stavíte vy, jako Němci?
Samozřejmě, jsme na své předky hrdí. Stejně jako jsi určitě Ty hrdý na ty své.
Druhá světová válka je černou kapitolou Evropské historie.
Ale nezajímá mě, že lidé tvrdí, že naši vojácí byli “běsnícícmi vražednými mašinami”. Zvěrstva se děla na všech stranách fronty, tak proč bychom se měli cítit zostuzeni jen my a proč bychom měli přijmout celkovou vinu?
Pro mě jako pro Němce, byli naši vojáci určitě ti nejlepší. Ale také vzdávám hold a respektuji všechny ostatní, kteří bojovali a umírali za jejich zem.

Co byste chtěli vzkázat našim čtenářům? Jaké poselství chcete vykřičet do světa?
Děkujeme za rozhovor a za šanci představit nás Tvým čtenářům.
Zůstaňte věrni sami sobě a pokračujte v boji!
- F A U S T R E C H T  2 0 1 0 -

Žádné komentáře:

Okomentovat