Oblíbené příspěvky

pátek 21. října 2011

Youngblood


Můžete se nám trošku představit a zmínit vaši momentální sestavu? 
Osazení se mění v kapele tak často, že se tím nebudu ani zabývat.

Hrál jsi také v nějaké další kapele nebo studiovém projektu? Proč ses rozhodl založit si kapelu a které skupiny tě na začátku ovlivnily?
Hrál jsem v několika dalších kapelách jako Final War nebo Youngland. Kapely, které mě určitě ovlivnily byly Cockney Rejects, Rose Tattoo,The Blitz a samozřejmě Skrewdriver.

Na hudebním bitevním poli působíš už hrozně moc dlouho. Můžeš nějak popsat vývoj svých myšlenek a hudby? Změnilo se něco od dob počátků kapely?
Mohli jsme stále dále zpívat o tom samém, ale došlo mi, že je čas udělat změnu. A povedlo se, protože většina našich nových písní jsou teď pouliční hymny. Začínali jsme opravdu před mnoha lety a od dob počátků se toho změnilo skutečně hodně. Takže i já jsem se rozhodl jít jiným směrem. Všude kolem je totiž plno kapel, které zpívají o tom samém. Chtěl jsem se odlišit.

Nahráli jste nové CD „Old School Pride“ jako striktně nepolitickou věc? Zdá se, že už nechcete více míchat hudbu s politikou. A kdy vyjde vaše další CD „The best“ ? Kde můžeme vaši tvorbu koupit?
Old School Pride není CD zasažené politikou. Jak jsem řekl, chtěli jsme udělat něco odlišného. CD „21 Years“ ještě vydané není a půjde vlastně o naše 2 první alba obohacená o nějaký ten bonus. Vyjde to snad už brzy. Naše CD  Old School Pride si můžete sehnat přes německý Rebel Records.

Žijete v Orange County? Odtamtud pochází i velikáni Tri-City Trashed, Final War, Old Souls nebo Powerhaus. Znáte se s nimi? Jsou ve vašem regionu ještě další skvělé kapely?
Ano, kluky z nám a několik z nich jsou moji nejlepší Přátelé. Z tohoto zákoutí je plno dalších skvělých kapel, které jsou ale striktně nepolitické.

Váš zvuk je hodně moc specifický. Popsal bych to jako chytlavé nakažlivé Oi! se silnými punkovými vlivy. Ve vašem okolí byl vždycky silný tlak punk rockové hudby? Mám to fakt hodně rád! Jste více punks nebo skinheads? Haha. 
O žádný nucený tlak tam nešlo. Nechtěl jsem nic nafingovat. Mým cílem bylo nahrát dobré CD, které si lidi dokáží užít.

A co situace v americké podzemní scéně? Je silnější než bývala nebo se stará krev jaksi vytrácí? Kámošíte se s dalšíma posádkama a kapelama?  
Scéna tady už není tím čím bývala kdysi. Všude příliš mnoho tragédie, takže už se o scénu vůbec nezajímám. Ale navzdory tomu je zde pořád pár dobrých lidí, co dělají užitečné věci.

Kdyby jsi mohl něco změnit, co by to bylo? Ať už v tvém soukromém životě a nebo ve světové situaci?
Teď bych ve svém životě určitě nic měnit nechtěl. Mám skvělou Ženu a Děti a to je to co skutečně potřebuji. Myslím, že právě o tomhletom celý život je, ok?

Co v těchto dnech posloucháš za hudbu? A jaký by byl tvůj hudební top-ten?
Poslouchám strašně moc různých stylů muziky a výběr záleží hlavně na náladě v jaké se zrovna nacházím. Ale řekl bych, že nejoblíbenější kapela těchto dnů jsou pro mě Street Dogs.

Kolik jste odehráli koncertů? Plánujete evropské turné? Zahráli byste si rádi taky u nás?
Odehráli jsme už obrovské množství koncertů. Na konci roku snad budeme hrát v Německu a příští rok snad i někde v Itálii. V České republice bych si zahrál strašně rád, takže uvidíme.

Takže od nás někoho znáš? Co o naší zemi víš, chlape? 
Nikoho od vás neznám a abych byl upřímný, tak toho ani moc nevím o České republice.

Nějaké srdečné vzkazky na závěr rozhovoru?
Jasně, děkuju moc za rozhovor a doufám, že se brzy uvidíme na nějaké akci. A děkuji také Martinovi z Rebel Records za zprostředkování našeho CD. A určitě si pohlídejte naše nové CD během příštího roku.
Zdraví vás Youngblood

Žádné komentáře:

Okomentovat