Oblíbené příspěvky

pátek 21. října 2011

Punk Front

Oi! chlapi! Můžete mi prozradit něco o sobě? Obsazení hudebních nástrojů, věk, záliby...?
Hey chlape! Určitě ano, jsme mladá Punková kapela z Berlína, kterou tvoří: Schmitt (basa), Martin (bubny), Stoffel (zpěv), Tim (kytara) a já, Patrick (kytara). Je nám mezi 23 a 31 roky. Všichni normálně makáme, akorát já a Stoffel přes zimu naši práci ztrácíme. Ale doufám, že ne na dlouho. Takže máme čas na naši největší zálibu...tvoření hudby. 

A můžeš mi nějak přiblížit vaši kapelu? Je sestavená čistě ze skins nebo z punx? Myslíte, že jste skutečně nejvíce nenáviděnou německou kapelou? Je to kvůli vašemu punkovému image?
Naše kapela je složená ze 3 Skins a 2 Punks. Ale my nechceme dělat naši hudbu jen pro Punks nebo Skins .. Naši hudbu děláme pro všechny, kdož mají rádi náš Punkový styl.
Haha, opravdu nevím jestli jsme skutečně nejvíce nenáviděnou Punkovou kapelou v Německu, ale myslím, že dost Punks nás tady opravdu nenávidí. A je to opravdu asi tím, že jsme Punkovou kapelou. Ale určitě stejně tak i kvůli našim textům.

Užíváte „punkového stylu“ kvůli provokaci nebo protože je to jednoduše váš vlastní životní styl a druh vaší milované hudby? Co pro vás vlastně znamená být PUNK nebo Skinhead?
Naše kořeny leží v Punkrocku.  Výjimkou je Stoffel. Ale on je taky Punk, i když s holou hlavou haha. A já jsem Punk od svých 14ti let, takže pro mě je to samozřejmě moje životní cesta!
Hrajeme jednoduchý německý Punkrock.
Pro mě znamená být Punk v žádném případě nenásledovat všechen ten mainstream.
Punkrock je subkultura! A ne to co je nám předkládáno dnes, nebo spíš co z toho činí dnešní levicová scéna! Snažím se oprostit od tohoto systému, který nám tady vládne. A budu odlišný za každou cenu. 
V systému, který milujeme, nebo který jsme ochotni akceptovat, už žádné subklutury jako Punk, Skinhead nebo Psycho nebudeme potřebovat...
Potom už nebude potřeba, abych byl odlišný. Ale to je jenom můj osobní náhled na tuto věc.

Vím i o dalších kapelách hrajících vlastenecký punk. Co myslíš, proč tak činí? Chtějí mít větší klid pod hlavičkou „punk rocku“? Je pro vlasteneckou kapelu snažší vystupovat jako punková namísto přízviska Oi! ? Nebo nazývají své kapely punkovými protože třeba namáklejší hudbu neumějí hrát?
Myslím že je to dané hlavně jejich hudebním stylem. Je to jednoduché. Vezmi 3 akordy a zplodíš rázem nějakou hudbu, do které namícháš svůj názor. To je Punkrock. Myslím, že je každému jedno jestli proklamuješ, že máš punkovou a nebo skinheadskou kapelu. Je to na stejné lodi. Obojí je nejlepší cesta jak reprezentovat sám sebe.

Je velký problém zorganizovat nějaký koncert v Německu? Hrajete spíš u vás a nebo v zahraničí?
Jo, opravdu to tady není lehké. A hoši co se snaží něco zorganizovat jsou dost často popotahováni. Je obtížné žít vlasteneckým životem, aniž bys neměl problémy se zákonem.
Koncerty v Německu mám rád hodně! Ale jenom pokud všechno dopadá tak jak má!
A to je pokaždé velmi nejisté.

V únoru budete hrát v Praze. Co je vaše největší přání ve spojitosti s tímto koncertem? Chystáte se zahrát nějaké covery? Přivezete i nějaké své distro?
Oh, to je jasné. Doufám, že to bude skvělý koncert se spoustou chlastu a bezvadných lidí!
Zahrajeme pár Punkových a rac coverů. Například od Faustrecht  Niemals Verrat či od Schleim Keim In der Kneipe zur trockenen Kehle.

Jaké kapely jsou u vás v kapele nejvíce „in“? Posloucháte také třeba metal nebo ska?
Netuším jaká kapela je nejpopulárnější. Ale máme rádi různé hudební styly. Já osobně mám Metal rád fakt moc! Třeba Iron Maiden nebo Motley Crue.  Ale ska moc neposlouchám. Jenom třeba Madness.

Myslíš, že je jednodušší být skinheadem než punkerem? Myslím, že pro punkáče je to složitější kvůli jejich číru. Vím to sám osobně ;-) Mají v rodině rádi váš účes? :-)
Nevím, nikdy jsem skinhead nebyl. Největší problém je asi všechen ten čas strávený v koupelně, haha.
Mé rodině se to líbí.

Nějací chytráci na netu napsali, že jste ns punková kapela. Jak se na to díváte vy? Jste politickou kapelou nebo ne?
Ano, my jsme politická kapela! Jsme pravicová Punková kapela, ale určitě nejsme žádná NS kapela. Každý z nás má vlastní politický názor. A jde nám hlavně o to se sejít a dělat hudbu s texty, za kteými si stojíme.
Někdo z nás by chtěl dělat třeba i drsnější vály, ale to co děláme je zlatá střední cesta. A taky legální.

V Německu je záplava nepolitických Oi! a Punk kapel. Není to tak trochu pro mnohé móda a dobrý byznys? Co si o tom myslíš? Akceptuješ apolitickou scénu?
Apolitičnost je vtip! Nemám rád lidi co nepřemýšlí o svém bytí.
Pokud se nezajímám o politiku, tak nejsem ničím jiným než jen další ovcí v lidském světovém stádě. A souvisí s tím i ta příslušnost k mainstreamu!  
To je to co systém chce! Lidi, nebo bych je měl spíše nazvat ovcemi, kteří nemyslí svou hlavou! 

Jaký byl váš nejlepší koncert a co se na něm odehrálo? :-)
My teď moc nehrajeme. Poslední dobou jsme byli dost zaneprázdnění rodinnými závazky a prací, takže jsme neměli moc času zkoušet.
Zrušili jsme i pár předchozích koncertů. Akce u vás bude vlastně naším třetím koncertem.
Nejlepším koncertem byl asi ten v západním Německu společně se Shaven Heads a Endstufe.
Ještě jsme neměli vydané naše CD, ale dost chlapců s námi zpívalo naše písně a byl to fakt bezvadnej pocit!

Je v Německu ještě nějaká kapela podobná té vaší? Znám třeba jednu bezvadnou jménem   Rotte Charlotte. Doporučil bys mi nějakou další?
Nemyslím. Nebo lépe řečeno nevím.
Rotte nejsou punková kapela. Pouze hrají takový druh hudby.
Myslím, že jde spíše o provokaci, když o sobě říkají, že jsou punkovou kapelou.

Drogy (kokain, tráva, hašiš) jsou naneštěstí v celé scéně rozšířené. Můžeme tomuto šílenství nějak čelit a nebo je to předem prohraná bitva? 
Aspoň Ty musíš být jiný. Ale na scéně je spousta lidí, kteří se na to dívají jinak než Ty nebo já. A vůbec je to nesere.
A v hnutí jako takovém je to až přespříliš akceptováno! A to je velký problém.
Každý by se měl zamyslet, jestli je normální brát to svinstvo a přitom razit životní styl, který to svojí specifikací odmítá!

Znáte Faustrecht? Navzdory pisálkům bojují za opravdový socialismus. Je to jediné možné řešení. Kde stojíte vy? Jste taktéž jako oni Socialisty?
Já mám Faustrecht rád fakt hodně. Pro mě jsou jednou z nejlepších kapel v Německu. Osobně jsem taktéž fandou Gregora Straßera. Velkého muže rané historie N***P.
Ale jde pouho pouze o můj osobní názor a nemá to nic dočinění s muzikou, kterou hrajeme.

Žiješ v Berlíně? Můžeš mi prozradit něco o speciálních čtvrtích tohoto velkoměsta? Například o Kreuzbergu? Máš toto město rád? Myslím, že Němci jsou tam menšinou, ne?
Před půl rokem jsem se z Berlína přestěhoval. Jde skutečně o velice multikulturní místo. Zvláště pak ten Kreuzberg. Je to už spíše takový malý Istanbul. A ani si tam nepřipadáš jako Němec.
Je to smutné, ale přesto mám Berlín rád. Je i tak plný skvělých lidí a bezvadných míst kam můžeš jít. Svůj pobyt jsem si tam skutečně užil.
Jinak tam máme nespočet přistěhovalců, což je pro toto báječné město docela škoda.

Potkáváte na vašich akcích mnoho punk bois? Měl někdy někdo (myslím zvláště nějakého skinheada) problém s Tvým účesem? Pokud jo, tak doufám, žes ho rázem poslal DO PRDELE! ;-)
Na našich koncertech vždycky nějaké Punks potkáš. Ale největší návštěvnost našich vystoupení tvoří skins. Občas můžeš narazit na někoho kdo s mojí osobou má problém. Ale život mě naučil takovým sráčům říct „táhni do hajzlu“.

Líbí se Ti web CRIME-PRIDE? Jakou kapelu bys tady chtěl vidět zpovídanou pro příště?
Ten Web mám fakt rád! Máš tam dost zajímavé rozhovory. Ale chtěl bych tam mít více angličtiny, protože má čeština je daleko horší než moje angličtina ;)
A takový rozhovor s Los fastidios, Klasse Kriminale nebo The Oppresed by byl pro příště určitě dost legrační.... haha

A něco nakonec této eseje, vy muzikanti? ;-)
Zprvu bych Ti chtěl poděkovat za zájem o naši skromnou punkovou kapelu!
Zdravíme naše soukmenovce v Čechách a těšíme se na skvěle strávený čas ve vaší zemi!

Cheers,
Patrick 

Žádné komentáře:

Okomentovat