Oblíbené příspěvky

pátek 21. října 2011

I.C. 1


Zdravím VÁS, I.C.1 ! Pokud chcete, tak se prosím představte. Prozraďte na sebe věk, zaměstnání, rodinný status a koníčky.
IC1 jsou: Andy – zpěv, Klaus - basa, Gernot – kytara a Sascha – bubny. My všichni jsme už zadaní a já jsem tatíček kapely a je mi 42.
Jsme normální hoši z dělnické třídy s dělnickými zálibami jako fotbal, box a Rock n Roll!

Proč jste se rozhodli založit I.C.1. ? Bylo důvodem svobodnější hraní bez fízlů a stresu?
Ano, ale opravdu nejde jen o proti policejní CD, haha. Léta jsem chtěl udělat něco společného s Klausem a IC1 je výsledkem! Původně to mělo být jen pár písní pro radost, ale napadaly mě další a další myšlenky a skončilo to 15ti písňovým albem.

Jsou I.C.1. apolitickou skinhead nebo spíše streetpunkovou kapelou? Hrajete hlavně pro skinheads nebo je vám jedno kdo je v obecenstvu? Věříte ve spojenectví skins a punx?
Punkeři v mém městě jsou povětšinou levičáci nebo anarchisté, takže s nimi žádné spojenectví neexistuje! IC1 jsou old schoolovou white working class skinheadskou kapelou a takové je i obecenstvo.

Myslím, že jste kdysi hráli s „Razors“ na Slovensku ještě s nějakou kapelou ze Srbska a také z Čech. Zahráli byste si u nás znovu s I.C.1? Co víte o mé vlasti? 
Yeah, to by bylo skvělé. Praha je skvělé město. Dobré pivo!

Zpíváte hodně o sráčích v modrém. Máte s nimi velké problémy a nebo jsou dokonce i schopní pomoci, když je člověk v nesnázích? ACAB! J
Yeah, jsme jednoduchým cílem v hledáčku fízlů a nemáme žádná levicová média ani právníky, kteří by se nás zastávali a nebo mluvili v náš prospěch. Ale je to život, který jsme si sami určili...a život je nádherný.  

Vaše hudba a kompozice je ultra-chytlavá. Jak dlouho už jste s hudbou v kontaktu? A v jakých dalších kapelách jste hráli? Poklona tomu, kdo píše texty!
Děkujeme! Napsal jsem verše a většinu refrénů a kluci zkomponovali muziku. Hudbou se zaobíráme kolem 20ti let. Já zpívám v kapele Razors Edge a Klaus a Sascha hrají ve skinhead bandu ´Carpe Diem´.

Pokud bychom chtěli uspořádat váš koncert, tak kolik bychom si měli připravit peněz? A pro kolik lidí byste už byli ochotni zahrát? Popřípadě s jakou kapelou byste chtěli sdílet pódium?
Hlavně aby se nám zaplatilo cestovné a abychom měli kde přenocovat. A mohl by to být menší koncert s nějakou další kapelou.

Vzhledem k vašemu novému CD „Out of control“ připravujete nějaké evropské turné? A chystá se něco nového? Myslím, že s vaším CD můžete být spokojeni. Dle mého názoru jde o velice profesionální kus!!!
Pár koncertů už za sebou máme a dělám také na nových písních pro IC1 číslo 2. Příští rok na tom začneme makat.

„Víme“ díky TV, že imigrace a politická správnost není problém! V TV můžeme vidět leccos a to hlavně kooperaci různých lidí uvnitř multikulturní společnosti. Ale jak to skutečně vypadá na anglických ulicích? Potřebujeme znát nezkreslenou pravdu :-)
Ulice našich měst jsou plné různých národností a to se asi projevilo i v obsazení ve filmech. Ale nevidím na tom nic dobrého.

Jste skinheady jakoby celý život. Proč někteří zradí svoji cestu životem po nějakých uběhlých letech? Je novodobá scéna slabší než ta původní složená ze staré krve?  
Stále máme spoustu nových kapel a scéna je stále silná. Stejně tak i stará krev tady stále je...a doufám, že poslouchá i naše nové CD, haha.

Můžeš mi napsat svůj aktuální top-ten ? Která kapela z těch co jsi slyšel je úplně nejlepší a proč?
Prozradím Ti svých tažných 5 koňů, jestli mohu: ´Back with a bang´- Skrewdriver, ´One law for them´- 4 skins, ´Barry Prudom´- Combat 84, ´England belongs to me´- Cock Sparrer  a ´Voice of Britain´- Skrewdriver. A úplně nejlepší kapelou jsou určitě Skrewdriver.

Zajímáte se o politiku? Je tady vůbec nějaká šance na změnu? Cítíte nějaký tlak ze strany státu. A bojujete za svobodu slova?
IC1 rocks the reds! Svoboda slova je pouhou fraškou. Hraní v kapele je jediná možnost jak se vyjádřit.

Taky zpíváte o ženách a akcích s tím spjatých :-) Kterou část na ženských máte nejraději?
Tak co třeba pěkný úsměv? Ha ha.

Nějaké pozdravy nebo hesla na závěr tohoto rozhovoru?
Děkujeme za interview. Jsme rádi, že se vám CD líbí. Pozdravujeme všechny, kteří nás znají v České republice!

Žádné komentáře:

Okomentovat