Oblíbené příspěvky

sobota 22. října 2011

Glock 22

Můžete se trošku představit? Věk, záliby, práce…pro fanynky rodinný stav.

Tak ve stručnosti, jsme kapela Glock 22 ve složení Richard Mastej, Milan Veselý, Tomáš Mleziva, Robert Zejmon a Ivo Vizina. Pro naše fanynky (jestli vůbec nějaké jsou) máme smutnou zprávu, jsme bohužel nebo bohudík, všichni zadáni a zatím jsem od kluků nešlyšel , že by chtěli něco měnit :-) Koníčkem je pro nás právě tato kapela, která nás vytrhne z šedi pracovních dní. Jinak vesměs všichni pracujeme rukama... čili(a teď nechci , aby si to určité skupiny, hlavně ty pravicové, vysvětlovaly nějak špatně) dělnická třída :-)

Do jakého hudebního směru se řadíte? Dalo by se říci Metal-Core? Nebo nemáte rádi škatulkování..Kdo se podílí na textech a psaní hudby? Která píseň je vaše nejoblíbenější? Ještě když zůstanu u hudební stránky, tak máte rádi odlehčené pasáže v písničkách? Tak zvané „kudrlinky“? Zvláště u vás se s nimi setkávám poměrně často. Skladba, které by byla našláplá a rychlá od začátku do konce by pro vás neměla moc smysl? Jak to vidíte vy?

S tím škatulkováním je to těžký, ale asi nejvíc k nám sedí ten Metal Core. Neumím přesně říct , která skladba je naše nejoblíbenější , spíš nás těší, že se třeba od fandů dozvíme, že ta a ta písnička ho baví. Mně osobně se líbí všechny naše skladby :-) Tímto musim pochválit našeho dvorního skladatele hudby a mého kamaráda Petra Buřiče, bez nehož by Glock nikdy nebyl tím, čím je. Odlehčené pasáže - neboli kudrlinky (pěkně řečeno)... no je to tak, že když jsme byli o něco mladší, tak naší hlavní prioritou bylo všem ukázat, jak umíme (neumíme) hrát a drobátko nám unikal základ všeho: a to je písnička. Lidi většinou nejsou zvědaví na instrumentální orgie, spíš chtějí slyšet celistvou skladbu bez těch již zmiňovaných kudrlinek, takže jak stárneme, tak od zbytečných tónů upouštíme, čímž samozřejmě nechci říct, že bychom sem tam něco neutrousili:-)

Devítka, Další mrtvé přátelství, Zůstaň sám sebou, Časy jsou zlé. Máte pocit, že je Glock 22 něčím výjimečný? Mám na mysli hlavně texty písní, ke kterým mám slabost. Mají podobné texty i další české kapely? Kde jste vzali inspiraci pro tak význačné texty?

Ne Glock není ničím výjmečný a texty už vůbec ne. Hodně lidí za našimi texty hledá bohužel něco, co tak ve skutečnosti vůbec není. Jedná se hlavně o pravicové příznivce... Kapel, jako jsme my a lepších, jsou dnes stovky. Dnes, aby člověk prorazil, potřebuje hlavně peníze a známosti, samo od sebe to nejde i kdyby člověk hrál jak bůh.

V jakých kapelách jste působili či působíte?

Já hraju ještě v kapele Lenny Kravitz revival a naši kytaristi mají kapelku Die Onion

Které bandy vás ovlivnily a s kým byste si rádi zahráli?


Kapel, které nás ovlivnily, jsou mraky, ale alespoň nějaké zásadní zkusím... tak třeba Pantera - ta byla asi nejvíc zásadní, Slayer, Exodus, Anihilator, Dream Theatre, Metallica, Death. Já osobně poslouchám úplně jinej rank jako např...Depeche Mode, Planet X, Tommy Emmanuel atd...Z českých kapel Arakain, se kterými jsme si zahráli a dodnes na to vzpomínáme. Nebo Krucipüsk, který nás ovlivnil hlavně po textové stránce atd...těch kapel, co stojí za zmínku, je hodně.

Nevydali jste ještě, myslím, žádné regulérní CD. Chystáte se realizovat tento krok nebo budete vždy poskytovat písně volně ke stažení? Na další už čekáme dá se říci „věčnost“ :)

Ono se to všechno odvijí od peněz. Nemáš peníze, netočíš a ono se nám to ani nevyplatí točit oficiální desku. Za prvé, kdo si ji koupí, když se dnes muzika stahuje, a za druhý nemáme vydavatele - a bez toho se to nevyplatí už vůbec. Řešíme to systémem demáčů a volně stahovatelnej singlů - třeba na Bandzone.

Politici jsou známí svými sliby o změně. Máte snahu změnit něco ve společnosti? Přáli byste si nějakou změnu? Jste ochotní na lidi působit hudbou?

Ano na lidi chceme působit hudbou a to tak, že pozitivně. Chceme, aby se při našich koncertech bavili a odcházeli s dobrou náladou. Jinak nějaké ambice něco měnit nemáme.

Hnulo s vámi v minulosti něco tak, že jste chtěli vzít zákon a spravedlnost do svých rukou?

Zaplať pánbůh ne a doufáme, že se do nějaké takové situace nedostaneme.

Samolepka „hooligan“ na kytaře jednoho z vašich hráčů nelze přehlédnout :-) Ke které subkultuře máte nejblíže?

Ta samolepka patří našemu již byvalému kytaristovi a i o něm dost silně pochybuju, že by nějak sympatizoval s touhle partou. My nemáme blízko k žádné subkultuře a tím ti odpovídám i na tvou následující otázku. Jsme přísně apolitická kapela a odmítáme jakékoliv násilí kdekoliv a od kohokoliv, rasismus nevyjímaje. Bohužel, to co se rozmáhá v dnešní době- (různý nesmyslný fanatický pochody ) - je dost smutnej obrázek.

Můžete mi jen ve zkratce prozradit svůj názor na A) Patriotismus B) Politická korektnost C) Drogy včetně trávy :-)

Patriotismus ano. ale to co třeba poslední dobou vídávám v televizi, nemá s patriotismem nic společného. Často se totiž - alespoň podle mě - do toho patriotismu plete slůvko "nacionalismus" - a to je hodně špatně. Drogy samozřejmě jeden velikej průser...nebrat.

Máte s fízly nějaké zkušenosti? Trable na koncertech, trable s organizací koncertů atd.?


Ano máme, ale naštěstí jen v dobrém.

Máte nějakou nabídku pro fandy? CDs, trika, mikiny a další merchandising?

Zatím jen naše čtyřpísňové demo, dál je to obehraná písnička... prachy, prachy, prachy:-)

S kým byste nechtěli hrát ani za zlaté prase a proč ?

Tak to opravdu netušíme. Spousty kapel by řeklo s Evou a Vaškem, ale kdyby byla ta možnost... i to finanční ohodnocení...kdo ví :-)

Něco závěrem? Držím palce! Jste skvělí !!!

Děkujeme a potencionálním budoucím příznivcům vzkazujeme... choďte na naše koncerty:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat