Oblíbené příspěvky

pátek 21. října 2011

Outsider (Tom´s project)


Ríšo, jak jsi se vůbec dostal k účinkování na tak slibném projektu jakým je/byl Outsider?
Zcela jednoduše, Tomáš mě a Petra Buřiče oslovil a bylo hotovo.

Dle mého názoru je to skvělá věc, která tak trošku nemá na české scéně obdoby. Jak to vidíš Ty z pohledu účinkujícího muzikanta? Je tam něco co by mohlo jít zlepšit nebo udělat úplně jinak?
Tak to je asi trošku nadnesené, určitě je na české scéně mraky daleko lepších uskupení. Tím, ale rozhodně nechci tohle svěží dílko shazovat :-)

Zkoušeli jste nějak ty 4 písně před nahráváním ve studiu? Nebo Vám jen Tom po příchodu do studia předložil „noty“ a jelo se? A byly připravené pouze tyto 4 písně nebo jich bylo více?
Ano zkoušeli, Tomáš nám poslal na CD takovej demáč, kde byly jen tyhle čtyři kousky, jak asi by to mělo vypadat, ale kolik času jsme tomu věnovali, to už si nevzpomenu.

Jací další hudebníci (z jakých kapel) se angažovali?
Kromě mě, Petra a Tomáše ještě jeden kytarista, ale bohužel jméno si nepamatuju, je to přece jenom dávno.

Zajímalo by mě, jak probíhalo nahrávání. Zda-li byl ve vzduchu cítit stres a napětí nebo zda-li poletovaly úsměvy, přátelství a pohoda. Šli jste to poté zapít ?
Naprostá pohoda, kterou jsme ne zapili, ale zajedli :-)

Pokud vím, tak čtyřpísňové CD Outsider je udělané pouze jako neprodejné promo. Jak se tedy vrátí investice do nahrávání a studia, když neplynou peníze z prodeje? Není to škoda?
To je spíš otázka na Toma, ale když už to člověk chce dělat jako koníčka, musí počítat s tím, že to hold něco stojí.

Nevíš, zda-li se chystá něco do budoucna v sepjetí s Tomem, Outsiderem a podobně? Nebo tomu něco kříží cestu? Kde je mu vůbec konec? Znáš jeho minulou tvorbu (která je lepší)?
Tomáše jsem neviděl dobrejch pět let, takže vůbec netušim co a kde dělá. Minulou tvorbu moc neznám. Vím, že se taky pohyboval mezi klukama plešatejma, ale naštěstí dostal rozum:-)

Pokud by něco nastalo, tak by ses na takovém hard-power-rock projektu opět rád podílel?
Toma mám rád, takže ano.

Vidíš se nějak v textech Outsideru? Myslím, že musí oslovit snad každého. Je to přímé, pravdivé…
Abych pravdu řekl, tak když se chci pokochat dobrým textem, pustím si Jarka Nohavicu. Tím nechci říct, že je Tomáš špatnej textař - já se jenom, co se týče textů, pohybuji v úplně jiných vodách.

A poslední…je důležité, aby se muzikanti podílející se na jednom projektu včas sehráli, když jsou například z jiných koutů republiky? Nebo stačí pár minut a profesionál více nepotřebuje k podání skvělého výkonu? :-)
Tak profesionál to zvládne během pár minut, což ovšem nebyl náš případ :-)

Děkuju mockrát za rozhovor!!!!




Žádné komentáře:

Okomentovat